top of page
Scenbild SBBB Lollo och bandet.jpg

Skaraborg Big Band

SkaraBorgBigBand bildades hösten 2019 och gjorde sin första konsert tillsammans med bl a Jan Johansen  den  5 februari 2020. Alla ambitioner och planer för orkestern stoppades av pandemin drygt en månad senare!

SkaraBorgBigBand tar avstamp från den fantastiska musikskatt som fanns under 60 talet. Då fanns all musik samtidigt och det fanns inte bara kvartetter med två gitarrer, bas och trummor och sång. Beatles och Rolling Stones har fått många att tro att bara det är exempel på 60 tals musik. Det är faktiskt fel då det var ett årtionde när de stora underhållande orkestrarna byggda som traditionella storband var mycket populära både live och i radio och Television. Det var den tiden man hade "riktig orkester" på melodifestivalen. 

En stororkester har stora möjligheter att ge sextiotalet rättvisa. Det var ingen strid mellan olika musikformer så Count Basie's storband gjorde flera plattor med Beatles musik i instrumental form. Frank Sinatra sjöng Beatles låtar. På 60 talet förändrades också filmmusiken mycket och största förändringen gjordes i Bondfilmerna som startade 1962.

 

Därför gjorde SkaraBorgBigBand tre konserter med filmmusiken från Bondfilmerna 1962-2021 under sista helgen i Oktober. Det var unikt för Sverige och mycket uppskattat.

 

På Millners spelar orkestern en mer "julbordsanpassad" 60 tals repertoar. Det kommer att bli hur trevligt som helst. Tre av sångarna från Bondkonserterna medverkar. Tony Niva, Kati Mäki och PerOlof Clifford orkesterledare för SBBB.

Lyssna på Thunderball med Tony Niva

PerOlof Clifford

ThunderballTony Niva
00:00 / 02:53
bottom of page