top of page
errols angels.png

Errols Angels
A Tribute To Eddie Meduza

Allt började med att en ung Peder Sveder satt inne på Simons Musikaffär i Tidaholm och försökte sig på att spela på en av utställningsorglarna. Plötsligt kom Anders Hansson, trumslagare i Tidaholms gruppen Pack Of Losers, frågade honom om han inte ville bli medlem i gruppen. ”Det var ett erbjudande som var svårt att säga nej till”, berättar Peder. ”Men jag höll tyst om att min repertoar inskränkte sig till Lapp-Lisas gamla hit Barnatro och några låtar med Göingeflickorna. Jag trodde knappast jag skulle få användning för de låtarna om jag gick med i Tidaholms tuffaste gäng. Men jag köpte en Thomasorgel på avbetalning och på repetitionerna satt jag sedan och spelade så lågt som möjligt och försökte hänga med. Missade jag något så sparkade de på orgeln men till slut började det gå ganska hyfsat”!


Men när vi kommit så långt att det börjat blåsa nya vindar inom svenskt musikliv. Nu var det dansmusik som gällde och Pack Of Losers bytte såväl namn som stora delar av repertoaren. Nytt namn blev Anders Norstedts Orkester. Medlemmar var Anders Hansson på trummor, Bengt Johansson på basgitarr, Peder Sveder på orgel och Errol Norstedt på gitarr. Orkestern fanns kvar till 1974 men redan hösten 1973 hade Errol Norstedt fått nog av dansmusiken och hoppade av. Inom några år skulle han sedan bli välkänd för större delen av svenska folket under sitt nya artistnamn, Eddie Meduza.


Peder fortsatte att hålla kontakt med Errol under alla år av dennes stormiga karriär. Själv fortsatte han att spela i dansorkestrar och med tiden blev han en av vårt läns mest flitiga ensamunderhållare. Bandet Errols Änglar startade Peder tillsammans med sonen Peder och Sören Frid 2011 samband med att Tidaholms Museum skapade utställningen ”Eddie was here”. Denna kom att bli så välbesökt att utställningen året därpå slog alla tiders besöksrekord för museet.


Fram till dagens datum har Errols Änglar gjort ett gediget antal livespelningar på olika nöjesställen.  Det största var förmodligen föreställningen på Falköpings Stadsteater 2017 när bandet förstärktes med Per Wahlström och Magnus Athley (Börje Bappelsin). Hela evenemanget bar då namnet ”Gasen I Botten” (vad annars?).
Errols Änglar har ambitionen att lyfta fram de musikaliska skatter Errol lämnade efter sig, detta med en humoristisk glimt i hans egen anda.


Lördagen den 2 oktober spelar gruppen på Millners Restaurang och Bar. Missa inte det! 

Vid pennan

Lennart Wrigholm

bottom of page