top of page
boys facebook event.png

Mick & Bäckstreet Boys

Lite info om Mick

Få artister har satt ett sådant stort avtryck på den svenska musikmarknaden och bidragit med ett värdigt stycke musikhistoria som Michael Johansson gjort trots att det numer går långt mellan uppträdanden.
Men trots sina 73 år fyllda så kommer Mick med band att återigen bege sig ut på några få utvalda scener och framföra en hel drös hits tagna från den underbara låtskatten som 50 & 60 talet bjöd på!
 
Under sin långa musikaliska karriär så har han i 45 år med samma uppsättning musiker turnerat land och rike runt under namnet PLAYMATES som startade redan 1964.
Inte många band som kan skryta med den livslängden!!!
Mick har trots sina 45 år i samma band hunnit med mycket mer genom åren än så.

Redan 1966 åkte han runt i folkparkerna tillsammans med bandet HI-BALLS och kompade namn som Lill-Babs & Lasse Berghagen.
Och vilka minns inte duon TOM & MICK från 1967 där Mick tillsammans med den då unge TOMMY KÖRBERG och bandet MANIACS satte ett avtramp i den svenska musikhistorien trots att duon endast existerade under ett drygt år.
Tillsammans spelade dom in många låtar och fick en stor hit med låten SOMEBODY’S TAKING MARIA AWAY som intog första platsen på Tio i top 6 veckor i följd.
TOM & MICK & MANIACS upplöstes 1968 och den då 20 årige Mick började med bandet SALT & PEPPAR där han även hade en hit på svensktoppen med låten VINDEN GER SVAR

Fram till sin pension så jobbade Mick som musiklärare i Valbo där han än idag är bosatt i sitt föräldrahem i den lilla byn Bäck.
 
Under 2022 så beger sig Mick tillsammans med spelkamraterna i bandet BÄCKSTREET BOY’S återigen ut på vägarna och bjuder på akustiska hits från det ljuva -60 talet Det kommer även bli bra pr både i radio och tidningar kring spelningarna!

Några smakprov.

Somebody’s Taking Maria Away:

https://youtu.be/GzRuQ4rpc-I

 

Vinden Ger Svar:

https://youtu.be/wItxxH6vleE

bottom of page