top of page

Gris Nils

Bakom det här artistnamnet döljer sig en värmländsk musikveteran vid namn Stellan Olofsson. Han började sin karriär som musiker i bandet Country Seven hemma i Arvika redan på 70-talet. Därefter var han medlem i dansband som Bengt-Oves och Fredriks. Detta innan han flyttade till Sunne och bildade eget under namnet Stellans. Ett band som sedermera bytte namn till det något mera välkända Torgny Melins. Från 1982 och framåt har han sedan turnerat som trubadur och underhållare på heltid.


När Grisnils intar scenen är det, frånsett musiken, historier och galna upptåg som gäller. Som han själv beskriver sina framträdanden:
”Varför ska människor ha så svårt för att le eller skratta. Passa på och ha kul så länge ni kan och försitt inte den chansen. Elände finns det gott om ändå. Tänk på att ett gott skratt förlänger inte bara livet utan även käften. När jag är ute och spelar vill jag att folk ska ha en riktigt rolig upplevelse med mycket ”goa” skratt!”


Grisnils turnerar mest i mellersta Sverige men gör också jobb på andra håll i landet. Mycket konferens och företagsjobb men Stellan gillar att stå på alla sorters scener. Det spelar ingen roll om det handlar om en liten pub eller en större scen.  Så länge publiken fortsätter att komma och visar sin uppskattning, så länge kommer han att fortsätta inom musikbranschen.
Under karriärens gång har det blivit en hel del skivinspelningar. Tre vinylalbum och ett antal singelplattor under dansbandskarriären och just nu är han aktuell med en ny CD. För den som vill lyssna till Grisnils innan han står på Millners scen så finns mycket, både gammalt och nytt låtmaterial, upplagt på Spotify och Youtube.

Lennart Wrigholm

bottom of page