top of page

John Lindberg Trio

Det finns ingen genväg när det handlar om att slå igenom som rockgrupp. Alla de legendariska namnen från rockhistorien tillbringade år på långa turnévägar för att bygga upp en trogen publik innan det stora genombrottet kom. I Sverige var The Refreshments den hårdast turnerande enheten i många år men idag har förmodligen John Lindberg Trio tagit över den titeln. Det finns säkerligen inte ett hål i väggen ute i landet försedd med eluttag som gruppen inte spelat på någon gång det senaste decenniet.

Så det har runnit en del vatten genom Dalälven sedan John Lindberg, då i trettonårsåldern började stå på scenen och spela sin favoritmusik, amerikansk Rockabilly. Med tiden slog han sig samman med John Duncker på trummor och Martin Engström på ståbas. En sättning som gjorde att alla musikaliska puzzelbitar föll på plats och John Lindberg Trio var född. Genom åren har också endast en medlem försvunnit ur gänget och det var när Martin år 2015 beslöt sig för att ställa sin plats till förfogande. Men det dröjde inte länge förrän Nathanael Marcusson tagit över uppgiften som extraordinär basist.
 

Sedan 2006 har gruppen givit ut inte mindre än sju fullängdsalbum varav fyra har sålt sig upp på den svenska försäljningslistans topp fem.

Våren 2017 gav John Lindberg Trio ut sitt senaste album, Straight From The Heart och så här tyckte Nya Wermlands-Tidningens recensent om plattan.

”John Lindberg var nära att lägga sin trio i malpåse efter ett basistavhopp för ett par år sedan. Men med facit i hand, det vill säga en nyrekrytering och färska albumet Straight From The Heart, kan man konstatera att han gjorde helt rätt när han inte gav upp. Trion fortsätter att blanda rockabilly, 50-tal och Elvis med modernt tyngd på ett ljuvligt välsmakande sätt. Inte töntigt och daterat på något sätt – en nypa flirtig raggarromantik finns dessutom besvarad för säkerhets skull. Till och ett antal covers serveras med ett stort nytänkande. Ska du bara lyssna på en skiva med fräsch rock´n roll i år så föreslår jag att det blir detta album!”

Skulle inte kunna sagt det bättre själv.

bottom of page