top of page
radio_lennart.jpg

ÅRS KRÖNIKA FÖR 2020

AV LENNART WRIGHOLM

Under det fjärran 60-talet fanns det en tidning som hette Svenska Mad och i ett nummer år 1961 stod årtalet i mitten på omslaget med vidhängande text, ”vänd tidningen som det passar, detta är det första upp och nervända årtalet sedan 1881”!


När vi kommit fram till året 2020 behöver vi inte ens vända på siffrorna för att torrt konstatera att detta år varit ett enda elände. Men att ett litet virus åstadkommit allt detta behöver vi ju knappast gå in på för om ni missat det på nyhetssändningar och sociala media har ni förmodligen varit bosatta i en garderob sedan i januari.


Här på Millners hade vi planerat för vårsäsong med gedigen underhållning av alla sorter tillsammans med vår andra stora Rock och Popbandstävling där band från olika dela av Sverige skulle få tävla om en skivinspelning. Men när inskränkningar i antalet gäster och liknande med all rätt togs från statligt håll så fanns bara en sak att göra, ställa in.


Vi fick en liten ljuspunkt under sommarsäsongen där Bengt-Inge snabbt tog beslutet att bygga en bakficka på Millners där vi kunde ha både underhållning och ett antal gäster på Corona säkert avstånd. Detta i samband med inmundigandet av ett otal läckra rätter som köksmästaren dukade upp.


Samtidigt höll arbetet på med att boka underhållning för höstsäsongen med vidhängande julbord. Men sedan slog det lilla viruset till igen och det blev bara att boka av alltsammans. Men Millners är ju som bekant ganska stort så vår matservering kunde vidmakthållas under hela perioden med av myndigheterna fastställda avstånd. Olika former av hemkörning av mat ordnades också med blixtens hastighet. (Jag vill dock betona att hastigheten på transporterna alltid höll sig inom lagens råmärken.)


Dessutom läste vår eminente Bengt Inge också i en branschtidning om någon som uppfunnit ”Automaten”. En perfekt idé för om gästerna inte kan komma in på restaurangen är det ju förträffligt om de kan serveras utanför densamma. Bengt Inge ringde raskt upp den ansvarige för detta företag och frågade om det fanns någon installation där man kunde göra ett studiebesök. ”Nej”, svarade denne. ”Men vi funderar på att bygga en i Stockholm!” ”Men då blir det ju så långt att åka, kan ni inte bygga en i Tibro istället?” replikerade Bengt Inge. Så skedde och nu kan den hungrige välja på ett antal olika restauranglagade rätter i ”Automaten” som står säkert installerad utanför Millners.


Men i skrivande stund har världens samlade medicinindustrier nu koncentrerat sig på att framställa vaccin som ska skydda mänskligheten och redan har vaccineringarna inletts. Så förhoppningsvis ska vi snart kunna återgå till det vi kallar normala förhållanden och vi på Millners arbetar konstant på att snart kunna presentera ett underhållningsprogram för det kommande året. Och skulle det nu vara så att du inte är bosatt i Tibro så kan Millnersexpressen både hämta dig innan öppningsdags och köra hem dig efter en trevlig kväll helt kostnadsfritt. Ring bara och beställ transport på de telefonnummer du hittar här på vår webbsida.


Vår marknadsföring är alltid som ett ordinärt svenskt lågtryck, vi finns överallt. På affischplank, i radio och på sociala medier. Du kan inte missa det. Och skulle du vilja tipsa oss om någonting du skulle vilja se på våra scener. Skriv en rad på vår Facebooksida.


Och eftersom det är jag som skriver det här så kommer ni givetvis inte undan en hänsyftning till någon urgammal rockplatta, i detta fall en av historiens första helgjutna dubbelalbum, rockoperan Tommy med engelska The Who. Sidan 1, spår tre och låttiteln 1921. Där sjunger sångaren Roger Daltrey ”Well I hope 21 is gonna be a good year!”
Vi får hoppas att det blir så och kom ihåg: Millners levererar!


Lennart Wrigholm

bottom of page